Berättarverksamheten i Stockholm
På Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge har berättarverksamheten i nuvarande form funnits sedan 2008.
Två dagar i veckan rullar Susanne Flensted-Waleij sin berättarbyrå på hjul, runt på de olika vårdavdelningarna och berättar historier för barn och unga. 
I januari 2017 utvidgades berättarverksamheten. En dag i veckan, på onsdagarna, står det nämligen en synt på Berättarbyrån. För när musikern Åsa Bosdotter är med så blir det musik, ljud, sång till berättelserna, i synnerhet dem som improviseras fram i stunden tillsammans med barnen.

I byrån finns lådor och påsar med rekvisita som kan vara till hjälp för de yngre patienterna och för dem som inte har så mycket språk. Barnen kan vara aktiva deltagare om de vill och orkar. Är man lite äldre så räcker det med det talade ordet. Bilder uppstår i åhörarens huvud. Man kan bara bli liggande i sin säng och blunda om man vill.
 
Under en treårsperiod startade föreningen upp och bedrev berättarverksamhet på Stockholms Centrum för Ätstörningar (SCÄ). Verksamheten har fortsatt, men drivs sedan 2015 utanför föreningens regi.

Verksamheten på Karolinska och Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Huddinge finansieras av Stiftelsen Frimurare Barnhuset i Stockholm och Stockholms Läns Landsting samt 
Barncancerfonden Stockholm/Gotland.

loading...